Over Flehite

Het kamerorkest Flehite Sinfoniëtta werd eind 1993 opgericht in een samenwerking tussen de Amersfoortse Muziekschool (onderdeel van Scholen in de Kunst) en het Amersfoorts Jeugd Orkest. Flehite bestaat uit amateurs met jarenlange ervaring in verschillende orkesten en enkele muziekvakstudenten.

Het repertoire van Flehite Sinfoniëtta is zeer veelzijdig. Het orkest gaf door de jaren heen veel concerten en speelde met topsolisten als Anner Bijlsma (cello), Janine Jansen (viool), Tanja van der Kooij (hobo), Daniël Wayenberg (piano) en Henk van Twillert (saxofoon), Pauline Oostenrijk (hobo), Birthe Blom (viool), Joris van den Berg (cello) en Daniel van der Hoeven (piano).

Naast deze topsolisten heeft het orkest de afgelopen jaren regelmatig jonge solisten uit de Talentenklas van de Muziekschool begeleid.

Regelmatig neemt Flehite koorbegeleidingen voor zijn rekening. Zo stonden de afgelopen jaren op het programma: de Matthäuspassion van Bach, de Elias van Mendelssohn, de kerstcantate van Britten, werken van Pärt en het Requiem van Mozart en Ein Deutsches Requiem van Brahms.

Ook licht klassiek repertoire wordt door het orkest graag uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld de grote meezingmusical Anatevka (met 250 deelnemers!) in Theater- en Congrescentrum de Flint in Amersfoort.

De afgelopen 24 jaar is Ali Groen onze dirigente geweest. Eind 2019 nam zij afscheid van ons met een concert waarbij zij als laatste de Sinfonietta van Poulenc met ons speelde.
In januari 2020 heeft Samuel Tamarit Otero het stokje van haar over overgenomen.

Koorbegeleiding

Flehite Sinfonietta begeleidt met veel plezier ca. 1 keer per jaar koren uit de regio. Recent hebben we de koorbegeleiding gedaan van Ein deutsches Requim van Brahms, het Gloria van Poulenc en het Requiem van Faure. Afgelopen najaar speelden we met COV uit Harderwijk de Jahreszeiten van Haydn.

De orkestpartijen studeren we over het algemeen grotendeels met onze eigen dirigent in. Vaak neemt de dirigent van het koor ook enkele (gezamenlijke) repetities voor zijn rekening.

Heeft uw koor belangstelling om met Flehite een concert te geven? Stuur ons dan een e-mail door onderstaand formulier in te vullen. We nemen zo snel mogelijk contact met u op over beschikbaarheid en kosten.