Dirigent

Samuel Tamarit Otero begon met muzieklessen toen hij vijf was bij Teresa Ruiz-Canela in Lucena (Spanje). Samuel verdeelt zijn artistieke activiteit in drie facetten: vioolspelen, pedagogie en orkestdirectie. Hij studeerde ensembleleiding bij Sam ten Velde aan het Conservatorium van Amsterdam. In de afgelopen twee jaar heeft Samuel het Moravische Philharmonisch Orkest, symfonieorkest Extremadura, ArkA Symfonie Orkest, Varna Philharmonisch Orkest en Pazardzhik Symfonie Orkest gedirigeerd. Hij heeft masterclasses Directie gevolgd en lessen bij Jorma Panula, Antony Hermus, Miguel Romea, James Ross, Tim Redmond, Morten Wensberg en Andrés Salado. Samuel is chef-dirigent van het Keizerstads Jeugdorkest te Nijmegen en sinds januari 2020 van Flehite Sinfonietta

Na de vooropleiding in Spanje werd hem in 2005 aan de Universiteit van Maryland (VS) een studieplaats als violist en orkestdirigent aangeboden. Vanaf 2005 studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij is afgestudeerd met een Bachelor of Music in juni 2009. Samuel haalde zijn diploma Master of Music in mei 2011. Hij volgde deze opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Fontys en Zuid in de klas van Chris Duindam. Samuel heeft gespeeld o.a. met het Nederlands Philharmonisch Orkest, Noord Nederlands Orkest, Het Promenade Orkest, Sinfonia Rotterdam, Magogo Kamerorkest en het Noordpool Orkest EUYO.

Sinds 2011 is Samuel verbonden aan het Houtens Muziekcollectief als viooldocent. Hij heeft verschillende jeugd- en amateurorkesten gecoacht en gedirigeerd zoals het Noord Hollands Jeugdorkest, Goois Symfonie Orkest, Zeister Philharmonisch Orkest, Flos Campi, USConcert en het Symfonisch Collectief Breda. Tijdens zijn opleiding in Nederland werkte Samuel als assistent van de vioolafdeling op de Internationale Zomerschool van Lucena.

Samuel bespeelt een B.J. Boussu uit ca.1757, hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Hij heeft ondersteuning van het Prins Bernhard Cultuurfonds (W.F. Silkman Fonds) en het BBVA – JONDE Fonds gekregen.