Dirigent

De Spaans-Nederlandse dirigent Samuel Tamarit Otero (1987) is een “veelbelovend dirigent met een zeer sterke techniek, geweldige muzikale ideeën en veel charisma”.

Samuel werd in januari 2024 bekroond met de Eerste Prijs op de Felix Mendelssohn International Conducting Competition, unaniem besloten door de jury, dankzij zijn uitstekende interpretatie van de Vierde Symfonie van Mendelssohn. Aankomende debuten met het Prague Philharmonia PKF en het Karlovy Vary Symphony Orchestra zijn gepland voor het seizoen 2024/2025.

Samuel is sinds eind 2019 de dirigent van Flehite Sinfonietta.


Foto: Jan Ptacek

In de afgelopen jaren heeft hij verschillende orkesten gedirigeerd, waaronder het Gran Canaria Philharmonic Orchestra, het Czech Chamber Orchestra Pardubice, het Slovak Radio Symphony Orchestra en het Moravian Philharmonic Orchestra. Samuel volgde zijn dirigentenstudies aan de Opus 23 Academy onder leiding van maestro’s Miguel Romea en Andrés Salado. Tamarit Otero volgde masterclasses aan het Royal Northern College of Music en de Musik Akademie in Bazel, waar hij les kreeg van dirigenten zoals Jorma Panula, Johannes Schlaefli, Martin Sieghart, Nicolás Pasquet, Antony Hermus, Charles Olivieri-Munroe en Karel Mark Chichon.